Potrivit expertilor, tratamentul cu plante este eficient in tratarea petelor de pe fata. Ei ne recomanda cateva remedii care dau rezultate in trei-patru saptamani de la aplicare.

Tamponari cu infuzie de patlagina
Tamponarile cu infuzie de patlagina realizata dintr-o lingurita de planta maruntita si 250 ml apa clocotita se fac zilnic, pana la disparitia acestora. Rezultatele sunt evidente dupa 3-4 saptamani.
Remedii naturiste eficiente impotriva petelor maronii de pe piele
Decoct din frunze de pelin
Decoctul din frunze de pelin este renumit pentru efectul de curatare a pielii de pete si pistrui. O cana de decoct se prepara din doua lingurite de planta care se fierbe trei minute in 250 ml apa. Dupa 15 minute, ceaiul se strecoara. Se fac tamponari locale, de 3 ori pe zi.

Infuzie de papadie
La fel se procedeaza si cu infuzia de papadie (se prepara din doua lingurite planta si 250 ml apa clocotita), cu infuzia de mesteacan.

Sucuri de legume
Sucurile de legume pot fi si ele folosite la curatarea tenului de pete. Un excelent remediu este castravetele ras cu coaja, amestecat cu suc de ceapa, in parti egale. Sucul se aplica pe fata cu un tampon de vata. Dupa 20 de minute se spala fata cu apa calduta. Se efectueaza doua tamponari pe zi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment