Cu varsta, in jurul ochilor apar riduri mici. De evitat procesul de imbatranire este imposibil, dar sta in puterile noastre sa retinem acest proces prin ingrijire delicata a pielii. Mastile cu ingrediente naturale, preparate la domiciliu sunt in masura sa rezolve mai multe probleme ale pielii din jurul ochilor: reduc edemul, inlatura cearcanele si fac pielea mai neteda.

La efectuarea procedurilor cosmetice in conditii de domiciliu trebuie sa se ia in consideratie mai multi factori. In primul rand, nu trebuie sa permitem ca produsul sa ajunga in ochi. In al doilea rand, sa nu uitam ca unele produse pot fi alergene. Unele din masti produc senzatii de tragere a pielii, atunci dupa aceasta procedura este necesar de a hidrata pleoapele. Daca in procesul de pregatire a mastilor se cere o prelucrare termica, se verifica temperatura inainte de a aplica masca.
Masti naturiste pentru pielea din jurul ochilor
Masca cu varza acra
Aceasta masca hidrateaza bine pielea si inlatura petele pigmentare. Procedura este foarte simpla, o frunza de varza se inveleste in tifon si se aplica pe pleoape timp de 20 minute. Cel mai bine aceasta procedura sa se faca intr-o camera intunecata.

Masca cu fulgi de ovaz
Foarte utila pentru pielea din jurul ochilor, deoarece o face mai neteda, o hidrateaza si calmeaza iritatiile. La 2 linguri de fulgi de ovaz se adauga 4 linguri de lapte sau frisca. Amestecul se lasa pana fulgii se inmoaie, apoi se imparte in doua parti, se inveleste in tifon si se aplica pe ochi pentru 20 minute.

Masca cu miere si branza
O astfel de masca este potrivita pentru pielea uscata, deshidratata si ajuta bine la netezirea ridurilor fine. Se amesteca 1 lingurita de miere cu 2 linguri de branza de vaci si o lingura de frisca sau smantana. La final se adauga cateva picaturi de ulei de masline. Masca se aplica timp de 15 minute.

Masca cu patrunjel si smantana
Aceasta ofera pielii din jurul ochilor un aspect sanatos, o hraneste si o hidrateaza.

Doua lingurite de smantana se amesteca cu o lingurita de patrunjel tocat. Aceasta compozitie se aplica direct pe piele si se acopera cu un tampon de bumbac umed. Se spala cu apa calda dupa 15 minute.

Masca cu banane
Restabileste tineretea pielii din jurul ochilor. Produsul se aduce pana la o stare asemanatoare terciului, se ia o lingurita de terci din banana si o lingurita de smantana sau frisca rece. Se tine pe piele nu mai mult de 15 minute, apoi se clateste cu apa rece.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment