Dorinţa permanentă de a mânca poate indica asupra unor probleme de sănătate. Drept motiv poate servi: diabetul zaharat, invaziunile de helminţi, hiperfuncţia glandei tiroidiene, disfuncţiile hormonale şi cerebrale.

De aceea, în caz de persistenţă a bulimiei (foame excesivă), adresaţi-vă medicului. în cazuri mai simple - utilizaţi plante medicinale cu proprietăţi de scădere a apetitului, câteva recomandări, în acest sens, fiind alăturate.

Tinctură de mătase de porumb
La 1 lingură de plantă mărunţită se iau 1,5 pahare de apă rece, se aduce la fierbere, după care se infuzează 30 minute, sub capac. Se administrează câte 1 lingură, de 4-5 ori în zi, înainte de mese. Peste fiecare 3-4 săptămâni de utilizare, faceţi repaus câte 5-10 zile.
Remedii naturiste pentru a scapa de senzatia de foame
Șroturile (rămăşiţe) de sfeclă
Inhibă pofta exagerată de mâncare şi şroturile (rămăşiţe) de sfeclă, însă în timpul administrării nu se recomandă de mâncat. Dacă vă este greu să le înghiţiţi, amestecaţi-le cu puţină smântână.

Infuzie de valeriană
Infuzie de valeriană (odolean): la 3 linguri de rădăcină mărunţită - un litru de apă rece. Se infuzează 24 ore, se strecoară şi se bea câte 2/3 de pahar de 3 ori în zi, cu 30 minute înainte de mese.

Coajă de verigariu şi mentă
Se iau câte 2 părţi egale de coajă de verigariu şi mentă; câte 1 parte de rădăcini de păpădie şi fenicul, totul se amestecă. Din compoziţie se  ia 1 lingură la 1 pahar de uncrop. Se infuzează 30 minute, se strecoară, se bea înainte de somn.

Coada- şoricelului şi sunătoare
Se amestecă, în proporţii egale, coada- şoricelului şi sunătoarea. Din compoziţie se iau 2 linguri la 0,5 l de uncrop, se infuzează, se strecoară şi se bea, în 3 prize, înainte de mese.

Ienupăr şi salvie
Amestecaţi, în proporţii egale, ienupăr şi salvie. 2 linguri de compoziţie se infuzează în 2 pahare de uncrop, se strecoară, se bea, în 3 prize, înainte de mese.

Inhalând anumite miresme, la fel, puteţi anihila senzaţia de foame permanentă. Luaţi o bucată de banană, o felie de măr verde, puţină mentă şi vanilie. Toate ingredientele vizate le înăbuşiţi în ulei, concomitent inspirând aburi emanaţi. Procedaţi astfel la primul semn de foame sau cu 15 minute până la mese. Apetitul, la sigur, se inhibă sau dispare definitiv.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment