Strugurii ursului este un arbust cu flori roz sau albe, în formă de clopot. Crește în Europa Centrală și de Nord, precum și în America. Se întâlnește mai mult în zonele montane și se consideră unul dintre cele mai bune dezinfectante urinare.

Ca tratament, frunzele acestei plante (strugurii ursului) sunt folosite pentru dezinfectarea organismului, prin eliminarea toxinelor pe cale urinară. O cană de ceai de strugurii ursului poate face minuni pentru durerile, usturimile și simptomele asociate infecțiilor urinare.
Strugurii ursului, dezinfectant urinar
Este planta care nu trebuie să lipsească din trusa medicală a unei femei, pentru că este remediul perfect pentru cistită sau candidoză, prin efectul sau astringent.

Substanța activă a frunzelor micului arbust este arbutina, care ajută la buna funcționare a rinichilor. În plus, la nivel chimic, compușii plantei neutralizează infecțiile. Se administrează atât sub formă de ceai, cât și de infuzie sau tinctură. Infuzia se face de trei ori pe zi, iar în cazul tincturelor nu se recomandă mai mult de 5 ml pe zi, în 3 doze mici.

Tratamentul se face cel mult 14 zile. Nu se recomandă acest extract hipertensivilor. În timpul tratamentului cu strugurii ursului, specialiștii recomandă micșorarea consumului de citrice sau fructe cu exces de aciditate.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment