Periodic trebuie să se acorde atenție intestinului. Din când în când activitatea normală a acestui organ se poate deregla și atunci pot apărea constipația, oboseala, flatulența.

Interesant fapt, că intestinul nostru are capacitatea de a stoca până la 20 kg de diverse substanțe nocive.

Curățarea intestinului cu fructele măceșului
Rețete în acest caz sunt foarte multe. Cea mai simplă este de a utiliza fructele măceșului. Se prepară ceai și se consumă dimineața înainte de a lua micul dejun. Această rețetă stabilizează funcția intestinului și nu necesită utilizarea clismelor de curățare și a laxativelor.
Detoxificarea intestinului
Curățarea intestinului cu salată
Se prepară o salată specială, care oferă un efect de curățare, dar permite și pierderea în greutate. Ingredientele acestei salate sunt: varză, sfeclă, morcov, țelină. Se iau 3 părți de varză tăiată mărunt și câte o parte din restul produselor date prin răzătoare. Nu se adaugă sare, dar se poate folosi un pic de ulei de măsline. În caz de aciditate redusă se poate înlocui varza proaspătă cu murată și sfecla proaspătă cu marinată.

Curățarea intestinului cu ierburi
Uneori, se poate face clismă cu un decoct din galbenele, mușețel, păpădie. Se efectuează clisma imediat după scaunul natural.

În perioada când vă decideți să vă implicați cu seriozitate în curățarea colonului este mai bine să consumați alimente ușoare și să nu supraîncărcați organismul cu produse grele.

Curățarea intestinului cu sucuri naturale
Dacă doriți să faceți o detoxificare mai plăcută, pregătiți un suc din spanac, care acționează benefic asupra întregului tract digestiv. Efectiv este și sucul din varză. El este recomandat în special pentru cei obezi.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment