Măceşul conţine o cantitate foarte mare de vitamina C. De exemplu, în măceșe se conține de 5-10 ori mai multă vitamină C, decât în coacăza, și de 40 ori mai multă, decât în fructele Schisandra, de 100 de ori mai mult, decât în mere. De asemenea, măceșul este bogat în vitaminele din grupul B, P, K.

Rădăcinile și fructele sunt utilizate în tratarea febrei tifoide, tuberculozei, bolilor de rinichi, în normalizarea sistemului cardiovascular, precum și creșterea poftei de mâncare. Acest fruct servește și la profilaxia răcelilor.
Pe scurt despre beneficiile macesului
Măceșele elimină surplusul de lichid din organism și înlătură durerea în bolile articulațiilor.

Recent s-a demonstrat că măceșele ajută la restabilirea vederii.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment