Mușețelul poate substitui unele pastile și unguente. Dacă nu aveți acasă, atunci procurați din farmacie, pentru a fi prezenta în casă permanent. Dacă o colectați singur, trebuie să știți că romanița medicinală este cea cu mijlocul convex, frunze micuțe și intens mirositoare.

Proprietăți utile
Mușețelul conține acid ascorbic, acid salicilic, caroten. Înlătură perfect durerea și spasmele. Elimină disconfortul gastric și intestinal. Uleiul de mușețel sau inhalațiile reglează tensiunea arterială ridicată și ameliorează durerile de cap.
Musetelul. Proprietati
Infuziile de mușețel sunt indicate în boli infecțioase ale gâtului - laringite, tonzilite, angine.

Se utilizează mușețelul și ca sedativ, ceaiul din această plantă vă va ajuta ăa aveți un somn profund și liniștit.

Baia cu mușețel (se toarnă apa fiartă peste flori, se lasă 15 minute și această infuzie se toarnă în cadă) va elimina mahmureala, slăbiciunea, va normaliza activitatea cardiacă și va scoate toxinele din organism.

Proprietăți dăunătoare
Nu se recomandă de băut ceai de mușețel în cantități mari, deoarece poate împiedica absorbția fierului în organism și perturba funcționarea rinichilor.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment