Mierea este eficienta impotriva sinuzitei cronice si ar putea fi folosita in tratamentul pentru aceasta afectiune, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Ottawa, publicat de presa americana de specialitate.

Potrivit cercetatorilor canadieni, compusii din miere care lupta in mod natural contra germenilor ataca si bacteriile care cauzeaza sinuzita, distrugandu-le. Cercetatorii au facut studiul pentru a isi da seama cum actioneaza mierea asupra biofilmelor responsabile pentru numeroase infectii cronice.
Mierea ar putea fi folosita la tratarea sinuzitei cronice
Anumite bacterii, precum stafilococul auriu (Staphylococcus aureus) sau bacilul piocianic (Pseudomonas aeruginosa) se izoleaza de substantele anti-microbiene ascunzandu-se in biofilme, care nu pot fi penetrate nici de cel mai puternic anti-microbian.

Echipa de cercetatori a aplicat miere pe biofilmele care cauzeaza sinuzita. Concluzia - mierea ucide acest tip de bacterii, fiind mai eficienta decat antibioticele folosite, in mod normal, pentru tratarea sinuzitei. Cercetari mai vechi au demonstrat ca mierea este mai eficienta in tratarea tusei la copii decat medicamentele administrate acestora in mod obisnuit.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment