Fierbe apa intr-un vas, dupa care las-o la racit si adauga 1/4 de lingurita cu sare de masa. Inainte de fiecare masa si inainte de culcare, toarna-ti in fiecare nara cate 2-3 picaturi din acest amestec de apa cu sare.

Amesteca otet natural de mere si apa in parti egale. Lasa la fiert aceasta solutie si inhaleaza aburii care se ridica deasupra vasului.

Prepara o solutie din 4 picaturi de ulei esential de lavanda si ulei esential de pin, 3 picaturi de ulei esential de peppermint si 7 picaturi de ulei esential de eucalipt. Pentru a inhala vaporii rezultati din acest amestec, foloseste un dispozitiv pentru aromoterapie.
Raceala - remedii naturiste pentru nas infundat
Dieta ideala atunci cand esti racita
  • In perioada de raceala acuta, atunci cand este prezenta si febra, renunta la mancarea solida si bea multe sucuri sau juice-uri de fructe si legume, diluate cu apa.
  • Dupa ce raceala s-a instalat "confortabil", este recomandabil sa incepi o dieta alimentara echilibrata, din care sa nu lipseasca semintele, nucile, cerealele, legumele si fructele.
  • Este preferabil sa eviti carnea, pestele, ouale, branza si alimentele bogate in amidon.
Sfaturi de urmat
Daca ai racit si vrei sa scapi mai repede de aceasta neplacuta perioada (asa cum fiecare dintre noi isi doreste...), pune in practica aceste recomandari care te vor ajuta sa lupti impotriva racelii: razele soarelui, aerul curat si proaspat sau plimbarile in atmosfera racoroasa sunt binevenite, la fel ca orele de somn odihnitor. In plus, este necesar sa iti adaptezi obiceiurile alimentare si vestimentare cerintelor sezonului, pentru a te feri de virusi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment