Furunculoza apare adesea ca afecţiune secundară în cazuri de diabet, astenie, la nefritici, fiind o infecţie la nivelul pielii cu stafilococi, faţă de care organismul şi-a pierdut rezistenţa.

De primă importanţă este tratamentul afecţiunii primare, iar în tratamentul propriu-zis al furunculozei, în afară de antibiotice pot fi folosite în uz intern plante diuretice care ajută la eliminarea toxinelor din sînge, iar în uz extern creme antiseptice.
Furunculoza
Intern, se vor folosi următoarele plante:
- Rădăcină de brusture (Radix Bardanae): infuzie din 3-4 linguri de rădăcini la un litru de apă, cantitate care se bea în cursul zilei.

- Cicoare (partea aeriană şi rădăcina) (Herba et Radix Cichorii): infuzie (în cazul părţii aeriene) din 10-15 g la un litru de apă sau decoct (în cazul rădăcinii) din 30-40 g la un litru de apă, cantitate care se bea în cursul unei zile.

Extern, se recomandă:
- Făină de in (Frina Lini) - cu rol de calmare a durerilor, ajutînd la fluidificarea şi evacuarea puroiului: cataplasme din făină de in amestecată cu apă fierbinte pînă se face o pastă ce se pune între două bucăţi de pînză şi se aplică pe locul bolnav. Se menţin în permanenţă calde timp de 2-3 ore. Pentru creşterea acţiunii antiseptice, se adaugă făină de in şi muşetel pulverizant.

- Flori de muşetel (Flores Chamomillae): cataplasme cu infuzie din 3 linguri de flori la o cană de apă.

- Flori de soc (Flores Sambuci) - cu proprietăţi maturative: băi locale sau cataplasme cu infuzie din 40 g d flori la un litru de apă.

- Frunze de nalbă (Folium Malvae) - sunt emoliente, calmante şi maturative: cataplasme din frunze opărite cu apă şi aplicate ca atare.

- Frunze de pătlagină (Folium Plantaginis): cataplasme cu frunze proaspete uşor strivite prin presare cu o sticlă.

- În furunculoză este utilă administrarea zilnică, intern, a 2-5 g de drojdie de bere.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment