O mulţime de ceaiuri vă pot ajuta să luptaţi împotriva gastritei şi ulcerului. Unul dintre acestea este obţinut din flori de salcîm. Se toarnă o cană de apă clocotită peste o lingură de flori uscate. Se lasă vasul acoperit 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 2 căni/zi, după masă. Această infuzie calmează arsurile la stomac şi poate fi folosită în cure de lungă durată.

Ceaiurile din frunze de zmeură ajută la scăderea acidităţii gastrice. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 1-2 linguriţe de frunze uscate. Se lasă vasul acoperit timp de 10-15 minute şi apoi se strecoară. Se beau 2 căni/zi, între mese.
Remedii pentru bolnavii de ulcer gastric și duodenal
Tot în caz de ulcer gastro-duodenal, infuzia de gălbenele are acţiune calmantă şi cicatrizantă. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 2 linguriţe de flori uscate. Se lasă vasul acoperit 15-20 de minute, apoi se strecoară. Se beau 2 căni/zi: prima se bea pe stomacul gol, iar cea de-a doua, între mese.

Ceaiul din frunze de pătlagină exercită o acţiune cicatrizantă şi bacteriostatică. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 2 linguri de frunze proaspete sau uscate. Se lasă vasul acoperit timp de 15-20 minute şi-apoi se strecoară. Se ia cîte o lingură la 2-3 ore. O altă variantă este administrarea a cîte unei jumătăţi de linguriţă de pulbere de frunze, de 2-3 ori/zi.

Ulcerul duodenal se poate vindeca şi cu ajutorul cartofilor. Se curăţă, seara, 2 cartofi de mărime mijlocie şi se ţin în apă rece pînă a doua zi dimineaţa, cînd, se dau pe răzătoarea mică, se pun într-un pahar, se umple paharul cu apă, se strecoară printr-un tifon şi se bea înainte de masă, timp de 2 săptămîni.

Varza albă este un alt remediu naturist uimitor în caz de ulcer gastric şi duodenal. În urmă cu 40 de ani, în varza albă s-a descoperit existenţa unei vitamine - vitamina U - supranumită şi "factorul antiulceros". Rezultatul tratamentului împotriva ulcerului gastro-duodenal cu ajutorul acestei vitamine este de cele mai multe ori spectaculos. Simplu şi necostisitor, tratamentul constă în prepararea zilnică a unui pahar de suc, prin presarea unei verze de mărime medie. După ce s-a preparat sucul pentru o zi, paharul se ţine la frigider şi se bea cîte o treime de pahar, între mesele principale ale zilei.

Deşi efectele tratamentelor cu ceaiuri şi alte remedii naturale apar după cîteva luni, acestea sînt foarte utile pentru purificarea şi întărirea organismului. De asemenea, vindecarea afecţiunilor de care suferiţi va avea loc fără să vă intoxicaţi cu medicamente, care pot produce alte afecţiuni. Tot ce trebuie să aveţi în perioada tratamentelor este răbdarea. (După „Tratamente naturiste")

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment