O mulţime de ceaiuri vă pot ajuta să luptaţi împotriva gastritei şi ulcerului. Unul dintre acestea este obţinut din flori de salcîm. Se toarnă o cană de apă clocotită peste o lingură de flori uscate. Se lasă vasul acoperit 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 2 căni/zi, după masă. Această infuzie calmează arsurile la stomac şi poate fi folosită în cure de lungă durată.

Ceaiurile din frunze de zmeură ajută la scăderea acidităţii gastrice. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 1-2 linguriţe de frunze uscate. Se lasă vasul acoperit timp de 10-15 minute şi apoi se strecoară. Se beau 2 căni/zi, între mese.
Remedii pentru bolnavii de ulcer gastric și duodenal
Tot în caz de ulcer gastro-duodenal, infuzia de gălbenele are acţiune calmantă şi cicatrizantă. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 2 linguriţe de flori uscate. Se lasă vasul acoperit 15-20 de minute, apoi se strecoară. Se beau 2 căni/zi: prima se bea pe stomacul gol, iar cea de-a doua, între mese.

Ceaiul din frunze de pătlagină exercită o acţiune cicatrizantă şi bacteriostatică. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 2 linguri de frunze proaspete sau uscate. Se lasă vasul acoperit timp de 15-20 minute şi-apoi se strecoară. Se ia cîte o lingură la 2-3 ore. O altă variantă este administrarea a cîte unei jumătăţi de linguriţă de pulbere de frunze, de 2-3 ori/zi.

Ulcerul duodenal se poate vindeca şi cu ajutorul cartofilor. Se curăţă, seara, 2 cartofi de mărime mijlocie şi se ţin în apă rece pînă a doua zi dimineaţa, cînd, se dau pe răzătoarea mică, se pun într-un pahar, se umple paharul cu apă, se strecoară printr-un tifon şi se bea înainte de masă, timp de 2 săptămîni.

Varza albă este un alt remediu naturist uimitor în caz de ulcer gastric şi duodenal. În urmă cu 40 de ani, în varza albă s-a descoperit existenţa unei vitamine - vitamina U - supranumită şi "factorul antiulceros". Rezultatul tratamentului împotriva ulcerului gastro-duodenal cu ajutorul acestei vitamine este de cele mai multe ori spectaculos. Simplu şi necostisitor, tratamentul constă în prepararea zilnică a unui pahar de suc, prin presarea unei verze de mărime medie. După ce s-a preparat sucul pentru o zi, paharul se ţine la frigider şi se bea cîte o treime de pahar, între mesele principale ale zilei.

Deşi efectele tratamentelor cu ceaiuri şi alte remedii naturale apar după cîteva luni, acestea sînt foarte utile pentru purificarea şi întărirea organismului. De asemenea, vindecarea afecţiunilor de care suferiţi va avea loc fără să vă intoxicaţi cu medicamente, care pot produce alte afecţiuni. Tot ce trebuie să aveţi în perioada tratamentelor este răbdarea. (După „Tratamente naturiste")

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment