Aloe Vera conține minerale care au rolul de a potoli senzația de mâncărime de la nivelul pielii. De aceea, ea este foarte des folosită pentru a trata înțepăturile de țânțar, acneea, arsurile solare și iritațiile.

Unul dintre cele mai fascinante studii în desfășurare este cel prin care se analizează potențialul substanțelor care intră în compoziția plantei Aloe Vera în creșterea imunității și combaterea virusului HIV și a anumitor tipuri de cancer (în particular al leucemiei).
Aloe Vera, terapii naturiste
Studii recente elucidează în ce măsură Aloe Vera ar putea ajuta la menținerea diabetului și psoriazisului sub control. Un alt studiu a indicat o ameliorare vizibilă a simptomelor de astm.

Sucul de Aloe Vera este recunoscut ca fiind unul din cei mai fini detoxifianți ai întregului corp, eliminând materiile toxice din stomac, ficat, splina, vezica și este cunoscut precum cel mai bun curățitor al colonului.

De asemenea, Aloe Vera vindecă și ameliorează indigestia, tulburările de stomac și ulcerele.

Pacienții au constatat îmbunătățiri în cazul artritelor și a infecțiilor vezicii urinare și rinichilor, a crampelor musculare, constipației, hemoroizilor, insomniei și pentru vaginite.

Studiile mai arată că Aloe Vera administrat sub formă de suc, tablete sau capsule poate reduce inflamațiile articulațiilor în cazul artritelor. Sucul de Aloe Vera mai poate fi de ajutor și în cazul pacienților astmatici care nu sunt dependenți de cortico-steroizi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment