Un studiu realizat de cercetătorii britanici arată că afinele pot îmbunătăți memoria și inversa procesul de uitare care se intensifică odată cu înaintarea în vârstă. Descoperirea poate avea implicații asupra viitoarelor tratamente și în prevenirea maladiilor degenerative, precum Alzheimer.
Afinele pot imbunătăți memoria și inversa procesul de uitare
Cercetătorii au descoperit ca substanțele numite flavonoizi, antioxidanți puternici care se găsesc în afine și alte fructe proaspete, interacționează cu celulele nervoase, crescând capacitatea de comunicare intre ele și stimulând regenerarea neuronilor.

Acest lucru poate stimula atât memoria pe termen scurt, cât și cea pe termen lung, spun oamenii de știință. Specialiștii urmează să analizeze cum influențează dietele bogate în flavonoizi funcționarea cognitivă a pacienților cu maladii degenerative - procesul de gândire, învățare și judecata.

Numai în Marea Britanie, demența (declinul funcției cognitive) afectează aproximativ 700.000 de persoane, iar numărul bolnavilor ar putea să crească la un milion în următorii 20 de ani, potrivit estimărilor.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment