Un studiu realizat de cercetătorii britanici arată că afinele pot îmbunătăți memoria și inversa procesul de uitare care se intensifică odată cu înaintarea în vârstă. Descoperirea poate avea implicații asupra viitoarelor tratamente și în prevenirea maladiilor degenerative, precum Alzheimer.
Afinele pot imbunătăți memoria și inversa procesul de uitare
Cercetătorii au descoperit ca substanțele numite flavonoizi, antioxidanți puternici care se găsesc în afine și alte fructe proaspete, interacționează cu celulele nervoase, crescând capacitatea de comunicare intre ele și stimulând regenerarea neuronilor.

Acest lucru poate stimula atât memoria pe termen scurt, cât și cea pe termen lung, spun oamenii de știință. Specialiștii urmează să analizeze cum influențează dietele bogate în flavonoizi funcționarea cognitivă a pacienților cu maladii degenerative - procesul de gândire, învățare și judecata.

Numai în Marea Britanie, demența (declinul funcției cognitive) afectează aproximativ 700.000 de persoane, iar numărul bolnavilor ar putea să crească la un milion în următorii 20 de ani, potrivit estimărilor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment