Această plantă se poate folosi ca ceai infuzat, care este un remediu excelent pentru indigestie, sau ca tinctură - o linguriţă de trei ori pe zi pentru afecţiunile uşoare ale pieptului.
Angelica, bogată în acizi tanici și uleiuri volatile
Angelica are uleiuri volatile, cantităţi mici de vitamina A şi B şi este bogată în acizi tanici. De obicei, terapeuţii naturişti folosesc rădăcina uscată la tratamentul afecţiunilor ficatului, la artrită şi ca stimulent uşor.

Angelica americană (Angelica atropurpurea) este un remediu eficient pentru arsuri stomacale. Angelica chinezească înţepătoare (Dang gui) este eficientă pentru dureri menstruale şi pentru tratarea anemiei.

Ştiaţi că...
  • Bogată în acizi tanici şi uleiuri volatile;
  • Bună pentru probleme digestive, infecţii ale pieptului, artrită şi anemie;
  • Se consumă cel mai bine în formă zaharisită, ca ornament pentru prăjituri sau ca ceai;
  • Bolnavii de diabet trebuie să o evite, căci poate ridica nivelul zahărului;

Presăraţi câteva frunze de angelică în baie, pentru uşurarea durerilor de articulaţii.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment