Pentru persoanele care au frecvent probleme la nivelul laringelui, sucul rece sau mâncarea de la frigider sunt dușmani necruțători. Remediile naturiste sunt eficiente și pot fi preparate în casă.
Tratamente naturiste în caz de laringită
Șodou de ou
Un leac de familie, pe care îl ingurgităm cu placere, este vestitul șodou de ou. O astfel de rețetă, care dă rezultate în timp record, se prepară astfel: frecăm 3 gălbenușuri de ou foarte proaspete cu 6 linguri de miere până când totul se transformă într-o spumă.

Peste aceasta turnăm o cană de lapte fierbinte. Le amestecăm foarte bine, să se omogenizeze și bem imediat șodoul, cu înghițituri mici. După cel mult 4 - 5 ore, vocea noastră începe să revină la normal.

Sirop de brad
Dacă s-a instalat răgușeala la nivelul gâtului, însoțită de dureri și febră, siropul de brad este remediul potrivit. Acesta se poate prepara în casă, din muguri și conuri de brad. Iată cum se obține siropul, fără să-l fierbem, pentru a-i păstra valorile terapeutice: într-o oală de lut se așează straturi succesive de conuri de brad, miere și muguri de brad, până când umplem oala.

Stratul de la suprafață trebuie să fie din conuri de brad. Acoperim vasul cu un capac sau cu un tifon, peste care așezăm o pătură. Vasul va sta la întuneric, într-un loc răcoros. Dacă avem posibilitate, putem îngropă vasul în pământ afânat. După 14 zile, strecurăm siropul obținut și luăm, zilnic, cel puțin 4 linguri.

Rachiul din conuri de pin
Îl preparăm din conuri proaspete de pin, astfel: umplem o sticlă cu conuri și peste acestea turnăm rachiu de casă și 300 g miere la o sticlă de 1 kg. Sticla va fi astupată cu un dop de plută. După 4 săptămâni, strecurăm lichidul. Se administrează de 3 - 4 ori pe zi câte o lingură. Efectul va fi benefic chiar după 2 zile de tratament.

Maceratul de nalbă
În orice afecțiune a laringelui, acest preparat are efecte extraordinare. Curățăm 2 rădăcini de nalbă mare și le tăiem bucățele. Deasupra turnăm o cană cu apă rece și lăsăm maceratul timp de 3 ore. Apoi, adaugăm o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Această doză se bea de-a lungul unei zile. Dacă este cazul, se continuă tratamentul încă 2 zile.

Mierea
La primul semn de laringită, putem amesteca 20 de picături de tinctură de propolis cu 2 linguri de miere polifloră sau de tei. Acest "balsam" îl înghițim cu puțin ceai de tei sau podbal. Vom repeta tratamentul de 4 ori pe zi timp de o săptămână și rezultatul va fi cel așteptat - scăpăm de răgușeală.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment