Ingrediente
500 g carne curcan (pulpă, piept), 4 mere, condimente

Mod de preparare
500 g carne de curcan se taie felii subţiri, se bat pe un tocător şi se condimentează (sare, piper, verdeţuri, usturoi). Se rad cam 3-4 mere pe răzătoarea mare, apoi se pun merele rase pe bucăţile de carne, se rulează, fixandu-se mărginite cu scobitori pentru a nu se desface.

Rulourile astfel rezultate se pun într-un vas de yena cu puţin ulei şi vin alb cât să acopere rulourile, iar printre ele se pot pune felii de măr tăiate puţin mai gros, la sfârşit se mai condimentează puţin.

După ce au stat la cuptor cam o oră bună se scot şi se pot servi, scoţându-se scobitorile. Se poate servi cu garnitura de cartofi copţi şi murături (gogoşari, castraveţi). Poftă bună!

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment