Ingrediente
1 kg capsune, 1 kg portocale,1 litru de apa, 2 kg zahar, sucul de la doua lamai, 6 tablete de aspirina;

Preparare
Spalam fructele si le dam prin masina de tocat. Amestecam piureul obtinut cu apa, aspirina pisata si sucul de lamaie intr-un vas de sticla pe care-l punem la frigider pana a doua zi. Atunci strecuram sucul de fructe si adaugam 1 kg de zahar la 1 litru de lichid.

Amestecam cu o lingura de lemn pana cand se dizolva zaharul. Siropul il punem in sticle mici, de 350 ml, pe care le depozitam la rece. Siropul se consuma cu apa minerala.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment