Borsul pe la noi, moldovenii, daca-i fara carne, parca-i o nunta fara lautari.

Nu uitati, cand ati dat de fundul strachinii, sa mai lasati o lingura, doua de bors, in care sa puneti sare din belsug, sa puteti inmuia carnea si sa sugeti saramura printre buze. Ah, ca tare-i gustos! Dar sa trecem la bucatarie si sa ne apucam de treaba.

Ingrediente: piept de vaca 400-500 g, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 100 g, rosii 300 g, ulei 40 g, faina 200 g, oua 2 buc., bors de putina 1 l, patrunjel verde 1 leg., leustean 1 leg, si sare.

Mod de preparare: carnea se taie bucati, se pune la fiert in apa cu sare, iar, dupa ce a dat in fiert, se spumeaza cat este necesar. Dupa doua ore se adauga zarzavatul de supa taiat julien si ceapa tocata, care au fost calite impreuna in ulei.

Din faina, oua si putina apa se prepara o coca mai consistenta, din care se fac taitei cu latimea de 4-5 mm, se lasa sa stea pe o planseta o ora si se fierb in supa. Rosiile se curata de coaja si seminte, se taie cuburi si se pun in supa. Se adauga borsul de putina care a fost fiert separat. Se potriveste o data gustul de sare, iar la servit se adauga verdeata tocata.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment