Cine-si mai aduce aminte de gustul alivancai? Cand ati primit ultima ora, din mana bunicii, o bucata de alivanca? Greu de raspuns, pentru ca majoritatea tinerilor de astazi nici n-au auzit de o astfel de… hai sa-i zicem stramosul placintei. Sa ne reamintim de aceasta delicatesa batraneasca si rurala totodata.

Ingrediente: 0,400 kg branza de oi, 0,100 kg, smantana, 0,100 kg malai, 15 g sare, 5 buc. Oua, 40 g unt si 50 g faina.

Mod de pregatire: Se da branza prin sita, se amesteca bine cu malai, oua, sare si unt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si se da la cuptor 30 de minute. Se taie bucati in forma de patrat si se serveste fierbinte cu smantana deasupra.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment