Ingrediente: 1-2 kg peste, 3-4 rosii, 100 g orez, 1 ardei gras mare, 3-4 cepe, 2 morcovi, 1 hrean ras, 1 l zeama de varza , 1 legatura leustean, 1 legatura patrunjel, sare dupa gust, piper dupa gust.

Mod de preparare: Se curata pestele, se taie separat capul si cozile. Se pun la fiert capul si cozile in 2 l de apa rece, dupa fierbere se arunca carnea si se pastreaza zeama. In zeama obtinuta mai sus se pune ceapa taiata rondele, morcovii marunt taiati si hreanul ras.

Cand s-au inmuiat se adauga rosiile curatate de pielite si samburi, fileuri de ardei gras si pestele portionat in 6 bucati, precum si orezul curatat si spalat. Se adauga sarea, piperul si zeama de varza.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment