Ingrediente: (4 portii) 400 g cartofi, 100 g faina, 5 linguri de zahar, 8 prune, ulei, pesmet, scortisoara, zahar brun.

Mod de preparare: Se curata de coaja cartofii si se taie cubulete. Se lasa la fiert. Apoi se paseaza cu furculita, pana se obtine o pasta asemanatoare piureului, care se amesteca cu faina si cu o lingura de zahar. Coca obtinuta astfel, un pic moale si lipicioasa, se imparte in 8 parti egale, care se intind in patrate de dimensiuni suficiente pentru a cuprinde o pruna. Se scot samburii prunelor si in locul lor se pune putin zahar si/sau scortisoara.

Se pun in mijlocul patratelor de aluat, care apoi se rotunjesc in mana pentru a acoperi complet fructul. Se pune suficienta apa intr-o cratita si se lasa la fiert. Galustele se adauga cand incepe sa clocoteasca, si se da la foc mic, fiind lasate astfel aproximativ 10-15 minute.

In paralel, intr-o tigaie se lasa la rumenit pesmetul in ulei. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga 3-4 linguri de zahar si un strop de scortisoara. Galustele fierbinti, proaspat scoase din apa, se dau prin pesmet. Se pudreaza cu zahar brun si se servesc calde sau reci.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment