Hai sa profitam de viata scurta a unora din verdeturi asa cum este cazul urzicilor.

Le putem prepara in multe feluri, dar cine a gustat bors de urzici va recunoaste ca este exceptional. Bors de urzici este o reteta ieftina, dar benefica pentru sanatate. Si, pentru ca nu suntem in post, putem imbunatati acest bors de urzici cu smantana.

Ingrediente: 1 litru de apa, 500 ml bors, 1 ceapa mica, 2 lingurite orez, 2 linguri ulei, 2 farfurii adanci de frunze de urzici, 1 ou, 1 lingurita de faina, 1 lingurita boia, sare dupa gust, leustean din belsug.

Mod de preparare: Se taie ceapa marunt si se inabusa in ulei. Se adauga peste ceapa faina, boiaua si sarea. Turnam apa si dupa ce da un clocot se pune orezul si urzicile bine spalate. Se lasa sa fiarba incet acoperit, pana ce orezul este aproape gata. Se adauga borsul si se lasa sa mai dea 2-3 clocote, dupa care se adauga verdeata tocata si oul batut.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment