Ciupercile sunt delicioase si foarte hranitoare, exista foarte multe moduri de a le gati, dar retetele de ciuperci umplute sunt cele favorite. Fiecare are reteta lui ciuperci umplute, dar cu aceasta reteta de ciuperci umplute veti obtine niste ciuperci apetisante si cu un gust excelent.

Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete mari si frumoase, 200 g cascaval, 50 g ulei, 1 ceapa, 4 catei usturoi, 50 g praz, 1 legatura de marar, 1 pahar de vin rosu, busuioc, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se curata ciupercile, se desfac piciorusele si se pun la scurs. Se toaca ceapa, cateii de usturoi, mararul, prazul, piciorusele de la ciuperci, se rade cascavalul si se amesteca toate adaugand putina sare, piper, busuioc si cele 50 g de unt.

Se pun ciupercile intr-o tava cu "palariuta" in sus, iar in fiecare palariuta se pune umplutura obtinuta. Se adauga apa, 50 gr ulei si paharul de vin. Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment