Sandwich-ul inventat pe la 1762 de un nobil englez foarte preocupat de carti, care vroia sa tina cartile cu o mana si mancarea cu cealalta, este o rezolvare foarte comoda pentru workaholicii din zilele noastre.

Astfel acestia pot profita de gama larga de retete de sandwich-uri existente, printre acestea remarcandu-se reteta de sandwich cu castraveti, prin ineditul ingredientelor. Astfel, daca vreti sa obtineti un sandwich satios, care poate tine loc de pranz sau cin’, un sandwich cu castraveti este ceea ce va poate rezolva rapid. Un alt lucru tentant este ca acest sandwich cu castraveti se poate prepara cu o zi inainte si tine in frigider in staniol.

Ingrediente: 1 castravete de marime medie, 1 lingurita de otet de mere, 1 ceasca de apa, branza topita, 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 1 lingurita maioneza, masline verzi, 2 felii de paine alba, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se taie castravetele in lungime si apoi in felii subtiri, dupa care se pune intr-un bol de apa impreuna cu otetul. Se lasa cca 30 minute la temperatura camerei si apoi se pun la scurs. Intre timp amestecati branza topita, maioneza, usturoiul si ceapa cu sare si piper. Feliile de paine se ung cu amestecul obtinut si se adauga feliile de castravete si maslinele taiate. Inainte de a se servi se tine cam jumatate de ora la frigider.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment