Ingrediente (4 portii) : 500 g faina, 1/2 pahar de apa calda, 1 lingura ulei, 1/2 lingura de sare. Pentru umplutura vom folosi: 1,5 kg mere, 300 g zahar, 50 g zahar vanilat, scortisoara, pesmet, coaja rasa de lamaie.

Mod de preparare: Cernem faina intr-un castron, amestecam cu apa calduta (in care dizolvam sarea) si ulei pana cand obtii o coca potrivit de moale. Framantam cateva minute pana devine elastica si potrivit de moale, o strangi ca pe o minge si o lasi la dospit 20-30 min. Taiem aluatul framantat in 2 - 3 bucati pe care apoi le intindem cu sucitorul.

Compozitia: Merele sunt decojite si le dam prin razatoare, le amestecam apoi cu zahar, zahar vanilat, scortisoara, coaja de lamaie si putin pesmet. Peste foaia unsa cu ulei presaram pesmet, punem merele, apoi rulam si le asezam in tava unsa. Toate foile le ungem cu ulei si le coacem la foc potrivit.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment