Ingrediente: 1 kg pulpa de miel, 250 g carne tocata (vita, amestec), 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura marar, 1 ceapa uscata, usturoi, piper, sare, ulei, rozmarin uscat, 2-3 foi de dafin, 1 pahar vin rosu.

Mod de preparare: Se dezoseaza pulpa si se taie, astfel incat suprafata sa fie cat mai mare. In carne se fac intepaturi cu cutitul in care se introduc feliute de usturoi. Pe partea opusa, pe suprafata de carne, se presara rozmarin uscat (sau alte mirodenii). Se toaca fin ceapa verde, mararul, patrunjelul. Se amesteca bine carnea tocata cu 1-2 oua (depinde de cantitatea de carne), sare, piper si verdeturile. Pe suprafata de carne cu usturoi se intinde amestecul de carne cu verdeturi. Se ruleaza carnea si se leaga bine cu o sforicica.

Dupa ce se leaga rulada, se unge bine cu ulei si se presara cu rozmarin uscat, piper si sare. Se unge tava/forma de friptura cu ulei. Se aseaza cu grija rulada in tava. Se taie ceapa uscata rondele si se pun rondelele si foile de dafin peste rulada. Se toarna peste friptura 2-3 cani de apa si se da la cuptorul incins. Dureaza cam o ora pana se face bine. Din cand in cand se stropeste friptura cu zeama din tava. Este gata atunci cand s-a rumenit foarte bine si cand lichidul care iese din carne nu contine sange, cand se introduce furculita. La sfarsit, se toarna peste friptura paharul de vin rosu si se mai lasa friptura la cuptor 15 minute.

Mod de servire: Se serveste cu garnitura de cartofi pure, natur sau copti, orez fiert, legume fierte asortate.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment