Ingrediente pentru 10 portii: 1 kg ficat de miel, 500 kg maruntaie de miel cu prapurul, 500 g ceapa, 300 ml ulei, 4 oua, 200 g faina, 4 legaturi verdeata, sare, piper, dupa gust.

Mod de preparare: Ficatul si maruntaiele se spala si se pun la fiert. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in 100 ml ulei cu adaos de apa, apoi se raceste. Ficatul si maruntaiele fierte se taie bucati mici si se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa.

Compozitia rezultata se amesteca cu: verdeata curatata, spalata scursa si taiata marunt, piperul pisat, sare si doua oua batute spuma. Pasta omogenizata se aseaza intr-o tava cu prapurul la fundul tavii asezand deasupra, peste compozitie, alta foaie de prapur. Se introduce la cuptor pentru coacere.

Spre sfarsit se pensuleaza pe deasupra cu ouale batute spuma. Cand compozitia este gata rumenita si patrunsa in interior, se scoate si se portioneaza; se serveste cald sau rece. Pofta buna!

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment