La anumite evenimente mai importante incercam sa preparam friptura intr-un mod mai putin traditional si de aceea va oferim o reteta de friptura picanta.

Aceasta friptura picanta are avantajul ca se poate servi si mai rece si va fi buna si a doua zi. Este bine sa pastram putin din sosul pe care il formeaza friptura picanta pentru a reincalzi friptura cu el.

Ingrediente: 1,6 kg muschi de porc, 2 linguri ulei, zeama de la o lamaie, 2 ardei iuti, 1 lingurita mustar iute, 1 lingurita piper rosu, 1/2 lingurita coriandru, 1/2 lingurita curcuma, 250 ml supa de carne sau de legume, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Muschiul de porc se spala, se cresteaza oblic pe ambele parti si se condimenteaza cu sare si piper. Uleiul se amesteca cu mustarul, zeama de lamaie, ardeii iuti tocati marunt, piperul rosu, coriandrul si curcuma.

Cu acest sos se unge muschiul si se lasa la marinat la rece 2-3 ore. Apoi se pune intr-o tava unsa cu ulei, se adauga 150 ml supa si se coace in cuptorul incins 60-70 min. Se completeaza cu supa cand scade sosul prea mult si se stropeste din cand in cand cu sosul din tava.

Se serveste cu garnitura de orez si cu un vin rosu sec. Pofta buna!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment