Ingrediente: 500g biscuiti varsati (populari), un pachet de unt (cat mai comunist), 200g zahar, 2 oua, 2 linguri cacao, zahar vanilat, nuci, visine si/sau cirese din compot sau visinata/ciresata, esenta de rom sau lichior, ciocolata de casa.

Mod de preparare: Biscuitii se dau prin masina de tocat, dar sa nu iasa prea fin. Se freaca untul cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat pana la dizolvarea acestuia, se adauga cacaua si albusurile batute spuma. Se insereaza crema in pesmetul de biscuiti si se adauga si nucile taiate si romul amestecand bine.

Daca compozitia este greu de omogenizat, se poate adauga lapte pentru a deveni mai maleabila. Intr-un celofan sau chiar o punga se impacheteaza compozitia si i se da forma unui salam.

Mod de servire: Va puteti opri aici cu fabricarea salamului de biscuiti sau puteti alege sa-i dati un aspect care ii va provoca un atac cardiac si unui tort. Deci, se alege un platou de cristal (sau ce mai aveti de efect prin zestre) pe care se va pozitiona centrat salamul.

Din ciocolata de menaj de doua culori faceti zig-zag-uri alternative pe acesta, dar si pe platou, presarati nuci si fructele amintite si apoi lasati-l la frigider, pentru o vreme, inaintea servirii.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment