Salata de spanac cu slanina si ou este o bunatate de salata sanatoasa si savuroasa. Deosebit de hranitoare si energizanta salata de spanac cu slanina si ou, nu are foarte multe calorii. Pentru reusita acesteia, spanacul din salata de spanac cu slanina si ou trebuie sa fie fraged.

Ingrediente: 200 g ciuperci, 200 g spanac, 2 cepe verzi, 5 linguri ulei de masline, 4 felii de slanina, 2 oua, 1 lingura ulei, 2 linguri otet de vin, 1 lingurita zahar, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se Incinge uleiul Intr-o tigaie si se prajeste slanina pe ambele parti, pana devine crocanta. Se scoate si se lasa sa se scurga pe servet absorbant, se faramiteaza apoi si se dau deoparte. Se bat ouale si se condimenteaza cu sare si piper, se pun in tigaie si se prajesc pana se umfla, se intoarce omleta pe partea cealalta si se mai prajeste pana ce s-a intarit.

Se scoate omleta pe o farfurie si se taie felii subtiri. Se amesteca uleiul de masline cu zaharul, otetul, sarea si piperul, pana cand se obtine un sos de salata legat. Se spala spanacul, se indeparteaza coditele mari si se zvanta, frunzele mari se rup bucati. Se curata si spala ciupercile si ceapa verde, se spala si se taie felii.

Se pun spanacul, ciupercile si ceapa intr-un castron, deasupra se presara omleta feliata si slanina, apoi se toarna sosul peste salata si se amesteca bine. Se aranjeaza si se serveste. Pofta buna!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment