Ingrediente pentru o oala de 4 l: 2 cepe potrivite, 5-6 cartofi (depinde cat de mari sunt), 1 morcov, telina, albitura, 2 ardei grasi, 2 rosii, 1/2 leg patrunjel, leustean 1 leg, 1 ou, 1 l bors, taitei de casa, sare dupa gust.

Preparare: Se pun la fiert in aceasta ordine: ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoarea mare, albitura si telina tocate marunt, dupa ce acestea au dat intr-un clocot, se adauga cartofii taiati taraneste, ardeiul gras tocat marunt, rosiile decojite si tocate marunt.

Cand aproape au fiert cartofii se adauga patrunjelul tocat fin. La final se adauga borsul (il gusti sa vezi cat de acru este! - daca este foarte acru pui mai putin, in functie de gustul tau!)

Se lasa sa dea intr-un clocot, se bate oul cu putina apa si drege ciorba! Dupa ce se stinge focul se adauga taiteii de casa si leusteanul tocat fin! Se pune capacul si lasa sa se odihneasca o jumatate de ora! Pofta buna!

N.B. - Sfat: rosiile pentru a fi decojite mai usor se pun pe rand in polonic si se scufund in supa fierbinte timp de 30 de secunde.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment