Ingrediente: 1 kg pulpă de porc, 100 ng unt, 4 cepe, 2 morcovi, un pahar de oţet, un pahar de vin alb, 2 căţei de usturoi, 2 linguri de făină, o legătură de pătrunjel, 2 foi de dafin, 3 cuişoare, cimbru, sare, piper boabe, piper măcinat, nucşoară.

Mod de preparare: Se înfierbântă într-o cratiţă 50 g de unt, în care se călesc doi morcovi şi două cepe, tăiate în felii subţiri, adăugând pătrunjelul tocat, o foaie de dafin, un căţel de usturoi pisat şi un praf de cimbru. Se stinge cu oţetul şi cu vreo trei pahare de apă clocotită. Se mai adaugă câte un praf de sare, de piper, de nucşoară rasă, , precum şi două cuişoare.
 Pulpa de porc marinata
Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă pe foc moale, timp de o oră, după care se strecoară şi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se pune carnea în această marinată, lăsându-se timp de 24 de ore. Pe urmă, se rumeneşte făina în untul rămas, adăugând restul de ceapă tocată şi un căţel de usturoi pisat. După vreo două minute, se stinge cu vin alb, un pahar de zeamă de carne şi un pahar şi jumătate de marinată. Se adaugă carnea, se presară din nou sare, piper, cimbru şi nucşoară, adăugând şi un cuişor.
 
Trei sferturi de oră trebuie să fiarbă descoperit, la foc domol, îndepărtând mereu grăsimea care se ridică la suprafaţă. Carnea se serveşte tăiată în felii, strecurând peste ea sosul. Poftă bună!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment