Ingrediente: 1 kg crap, 3 morcovi potriviţi, 3 cepe albe, ½ rădăcină ţelină, 1 ardei gras roşu, 1/4 ardei iute, 1 lămâie, ulei, sare, piper, chimen, după gust.

Preparare: Se curăţă peştii de solzi, se spală bine, se taie pe o parte şi se curăţă în interior. Lămâia se feliază, foarte subţire, din ţelina rădăcină se taie 3 felii subţiri, restul cuburi. Ceapa se taie în 2, morcovii curăţaţi – rondele, ardeii, fără sâmburi, rondele.
Crap la tava
Se ia o tavă care se unge cu ulei, apoi se pun în tavă ardeii, morcovii, ceapa şi ţelina - cuburi. Zarzavaturile se sărează, piperează şi se condimentează cu chimen măcinat, după gust. Peştii crestaţi pe o parte se umplu cu o felie de ţelină şi o felie de lămâie, după ce au fost săraţi şi frecaţi cu piper măcinat atât în interior cât şi în exterior.

Peştii se aşează frumos pe patul de zarzavaturi, se stropesc cu ulei, în tavă se toarnă puţină apă rece, pe jumătate. Se acoperă tava cu folie, se găureşte pe alocuri cu furculiţa şi se dă la cuptorul înfierbântat dinainte pentru 45 de minute.

După 30 de minute se înlătură folia şi se mai lasă la cuptor, la foc potrivit 15 minute. Peştele se serveşte cu garnitură de zarzavaturi, din tavă, garnisit cu felii de lămâie.

Reţeta se poate adapta şi pentru cei ce urmează regim dietetic, înlăturând ardeiul iute, piperul, etc. Poftă bună!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment