Ingrediente: 1 pui întreg fără cap şi picioare, 100 g slănină afumată, 3-4 căţei de usturoi, sare, piper, boia de ardei dulce, 1 pungă de gătit termorezistentă.

Mod de preparare: Se spală puiul şi se pune deoparte. Slănina se taie fideluţe şi usturoiul se taie mărunt pe lungime. Cu un cuţit ascuţit se fac găuri mici în pieptul de pui în care se vor introduce câte o bucată de slănina şi câte o felie de usturoi.
Pui impanat cu slanina la cuptor
Astfel se împănează tot pieptul de pui, iar dacă se doreşte chiar şi pulpele. Se mai pun câteva bucăţi de slănină şi usturoi în interiorul puiului, se condimentează bine cu sare, piper, boia după gust şi se introduce în punga de gătit. Punga se leagă la capăt, se fac mici orificii în pungă ca să poată ieşi aburul şi se pune în cuptorul încins 1 ora - 1,5 ore. Apoi se verifica puiul dacă este gata cu o furculiţa (dacă aceasta intră foarte uşor este gata) şi dacă s-a făcut, se desface de tot punga deasupra ca să se rumenească bine puiul. Se mai ţine la cuptor aprox. 20 minute.

Sugestii: Slănina afumată face ca pieptul de pui să fie mai fraged şi suculent şi dă o savoare deosebită întregului pui. Poftă bună!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment