Ingrediente pentru compoziţia de mititei: 1/2 kg de carne de vacă grasă de la ceafă (sau amestecată cu carne de porc), 1 linguriţă de piper, un vârf de cuţit de bicarbonat sau 1/2 pahar mic de sifon, 1 linguriţă de cimbru, 1 căpăţână de usturoi, sare.

Preparare compoziţie de mititei: Carnea se trece de trei ori prin maşina de tocat şi se amestecă cu sare, piper, bicarbonat sau sifon şi cimbru. Separat, se prepară usturoiul pisat, amestecat cu 2-3 linguri de apă. Îl strecuraţi şi amestecaţi zeama cu tocătură de carne şi condimente, după care o lăsaţi 2-3 ore la rece. Luaţi cu linguriţa cantităţi potrivite şi formaţi mititeii rulându-i cu palmele umezite cu apă.
Reteta de mici la gratar
Cât despre preparare la grătar, abia acum începe partea frumoasă: Aprindeţi focul pe grătar, folosind câteva lemne uscate şi nişte chibrituri speciale pentru grătar. După ce lemnele au ars, adăugaţi cărbunii şi aşteptaţi să mocnească.

Vă umeziţi mâinile cu apă (nu cu bere!) şi luaţi câte un mititel, îl rulaţi puţin în palme şi îl puneţi pe grătar. Îi întoarceţi cu grijă şi pe o parte şi pe alta şi când sunt gata rumeniţi după gust, îi serviţi cu pâine, muştar iute şi bere.

Această reţetă tradiţională românească de mititei la grătar se serveşte în picioare, lângă grătar sau pe pătură la soare, în zilele de sărbătoare şi în weekend la iarbă verde.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment