Un desert delicios, care vă va aminti de reţetele tradiţionale preparate de bunici şi mame.

Ingrediente: 1 kg de cartofi, 1 ou, 1 linguriţă de zahar, 1 linguriţă de sare, 2 linguriţe de ulei, 400 grame de făină, 1 kg de prune, scorţişoară, 300 grame de pesmet, zahăr.
Galuste cu prune - desert delicios
Mod de preparare: Prunele se spală, se taie pe jumătate şi se scot sâmburii. Se presară zahăr şi scorţişoară după gust şi se lasă într-un recipient timp de 30 de minute. Între timp, cartofii se pun la fiert în coajă. Se căleşte pesmetul în unt până îşi schimbă culoarea. Se ia de pe foc şi se adaugă zahăr şi scorţişoara, după gust. 

Cartofii calzi se decojesc, se zdrobesc, se adaugă apoi făina, sare, zahăr, oul şi circa două linguriţe de ulei. Se amestecă bine. Se pune făina în două farfurii plate. Într-una se pregăteşte aluatul, iar în cealaltă se înfăşoară găluşca în foaia de aluat. Se modelează bine într-o formă rotundă. 

Se pune apa la fiert într-o cratiţă, cu puţină sare. Se dă în clocot, apoi se lasă la foc mic şi se pun găluştele la fiert. Se lasă la fiert până se ridică singure la suprafaţă, iar după alte 2 minute, se pune la scurs. Nu se înghesuie toate într-un recipient, fiindcă se vor lipi intre ele. Găluştele calde se tăvălesc bine prin pesmet, apoi se servesc. Pofta buna!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment