Delicata, tonica si speciala - asa poate fi descrisa aceasta salata deloc dificil de facut, nici in ceea ce priveste ingredientele, nici in ceea ce priveste prepararea. Ingredientele sunt pentru doua portii.

Ingrediente: 3-4 kiwi bine coapte, un mar galben, 1-2 fructe de avocado, 100 de grame de cascaval, o lingura cu smantana, o lingura de maioneza, sare, piper, un piept de pui.
Salata de kiwi si avocado cu pui
Preparare: fierbe pieptul de pui. Lasa-l sa se raceasca si taie-l in felii subtiri pe care le calesti in putin ulei incins. Pune bucatelele pe un servet absorbant, potriveste-le bine de sare si piper si da-le la rece. Curata fructele si taie-le in felii subtiri.

Amesteca smantana cu maioneza si adauga daca trebuie cateva linguri de lapte pana rezulta un sos aproape lichid. Pune piper din belsug. Pe un platou intinde jumatate din feliile de fructe. Pune carnea uniform, iar deasupra restul feliilor de fructe.

Stropeste totul cu sos, rade cascavalul deasupra si da platoul la rece circa 30 de minute inainte de a servi.

Sfat Eva: poti folosi si carne de vaca sau de curcan, dar la fel de bine si carne de rac sau cozi de creveti, varianta care transforma salata intr-un adevarat regal.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment