Este o mancare excelenta, indiferent daca esti sau nu vegetariana.

Ingrediente: doi catei de usturoi, un ardei iute mic, o legatura de marar, cinci linguri de ulei, o lingura de pasta de tomate, doua-trei rosii, opt ciuperci mari (cel putin cat podul palmei), jumatate de lamaie. Ingredienele sunt pentru patru portii.

Preparare: Incinge cuptorul. Curata ciupercile. Pune palariile ciupercilor cu lamelele in sus intr-o tava neunsa. Pune intr-un blender cateii de usturoi tocati, mararul, ardeiul iute bucati, fara seminte, piciorusele ciupercilor, uleiul si pasta de rosii. Adauga o lingura, doua de apa si omogenizeaza bine. Potriveste de sare si piper pasta si umple cu ea palariile ciupercilor.
Ciuperci la cuptor
Uleiul din pasta va trece, in timpul coptului, prin ciuperci, motiv pentru care nu este necesar sa ungi tava. Pune deasupra fiecarei ciuperci felii groase de rosie. Da totul la cuptor pentru 15 minute, la foc iute. Cand scoti ciupercile din cuptor stropeste-le cu cateva picaturi de suc proaspat de lamaie. Serveste ciupercile cu felii de mamaliga rece.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment