Ingrediente: o salata, o legatura de ceapa, o legatura de marar, o legatura de patrunjel, un catel de usturoi, ulei, sare, piper, trei linguri de suc de lamaie, un varf de lingurita de zahar, o felie de paine.

Preparare: taie felia de paine in cubulete si pune-le in tava la cuptor sa se rumeneasca. Spala si taie salata, ceapa verde, mararul si patrunjelul.
Salata cu plante aromate si crutoane
Pune-le toate intr-un vas si amesteca-le. Piseaza catelul de usturoi bine, adauga doua-trei linguri de ulei si amesteca, pana rezulta o crema.

Adauga suc de lamaie si subtiaza cu alte doua-trei linguri cu apa, pana rezulta un sos, pune sare, zahar si piper si adauga-l peste salata.

Salata poate sta la frigider cel mult o ora, mai mult se lasa si se ofileste. Adauga crutoanele, doar inainte sa servesti salata.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment