Asmatuiul este o plantă aromată, ce este utilizată în alimentație sub formă de condiment. În plus, este cunoscută sub numele de pătrunjel creț sau pătrunjel franțuzesc. În componența frunzelor intră vitamina  C, complexul de vitmine B, minerale, ulei volatil. Planta stimulează secrețiile gastrice, biliare și intestinale, duce la eliminarea toxinelor din organism și purifică sângele. Este recomandat în slăbire, datorită faptului că stopează asimilarea dulciurilor.

Timp de preparare
- 40 de minute;

Calorii
- 120 / porția;

Ingrediente
- 600 g file de cod;
- o linguriță asmățui mărunțit;
- 2 lămâi;
- ulei de măsline;
- legume-dovlecei și morcovi pentru garnitură;
Retete de peste - Peste la cuptor cu asmatui si lamaie
Preparare
Fileul de peste, curățat, stropit cu lămâie și împachetat în folie unsă cu ulei, se păstrează la rece timp de 30 de minute. După aceasta, puneți la cuptor, la foc potrivit, în tava unsă. După circa 30 de minute se înlătură foliile și se lasă pestele 10 minute pentru rumenire. Se poate servi cu garnitură de legume fierte, asmatui tocat și felii de lămâie.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment