Cresonul, o plantă din familia margaretei, se consideră un remediu bun în circa 40 de afecțiuni grave, de la maladii hepatice, digestive, pulmonare, până la stări febrile sau diabet. Cresonul este recomandat în special datorită conținutului de vitamine (C, A, B, E) și minerale (calciu, fosfor, mangan, iod, zinc, cupru). Alimentația bogată în creson are rezultate excelente în rândul bolnavilor de tuberculoză.

Timp de preparare
40 de minute;

Calorii
210 / porția;

Ingrediente
- 2 pulpe de curcan;
- 10 linguri de ulei de măsline;
- 300 ml supă de zarzavat;
- 4 legături de creson;
- 4 morcovi;
- 4 linguri de orez;
- 6 căței de usturoi;
- 2 legături de mărar;
Curcan cu creson si morcovi
Mod de preparare
Puneți la fiert pulpele de curcan în apă cu puțin ulei de măsline și usturoi pisat. Într-un alt vas, mai mare, preparați un sos gros din celelalte ingrediente: orez, creson și morcovi (tăiat mărunt), apă și ulei. După fierbere, adăugați carnea tăiată bucăți și lăsați să clocotească 5 minute.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment