Murăturile din perioada rece sunt sănătoase când sunt preparate cu conservanți naturali. Conservele cu legume și fructe trebuie realizate prin fierberea preparatelor în două etape. Conservele obținute prin marinare sau prin murare se păstrează mai bine dacă legumele și fructele sunt proaspete.

Calorii
80 - porția;

Ingrediente
8 țeline;
8 fire de ceapă verde;
2 legături de mărar;
2 bucăți de hrean;
ulei de măsline;
suc de lămâie;
10 g busuioc măcinat;
Rețetă de sos alb cu țelină și ceapă verde
Preparare
Se fierbe țelina la foc mic, se scurge și se stropește cu lămâie. Mărarul, ceapa și hreanul se amestecă, rase, cu uleiul de măsline, busuiocul, 4 linguri suc de lămâie și țelina pasată. Sosul se păstrează la rece, în borcane închise ermetic. Se folosește drept garnitură la fripturi sau salate.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment