Ingrediente:
0,5 - pahar lapte;
400 - g lapte condensat;
3 - oua;
1 - pahar nuci;
1,5 - lingurita praf de copt;
2/3 - pahar de faina;
1/3 - pahar de zahar;
50 - g stafide;

Mod de preparare:
Ouale se pun intr-un vas mare, se adauga 2/3 din laptele condensat si se bat cu mixerul. Apoi se toarna zaharul, faina si praful de copt. Se amesteca bine. Se adauga stafidele si nucile un pic maruntite( o parte de nuci se lasa pentru infrumusetare). Se bate iarasi cu mixerul. Se pune in forma acoperita cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade, se coace 30-35 minute.
Chec rapid cu nuci si lapte condensat
Restul laptelui condensat se amesteca cu laptele caldut. Checul gata nu se scoate din forma, dar se fac gaurele cu scobitoarea si se toarna uniform laptele condesat diluat. Se presara cu nuci. Poftă bună!

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment