Ingrediente
- 2 linguri ulei de măsline;
- 250 g ceapă curățată;
- 250 g căpșuni;
- 250 g mere curățate;
- 125 g caise;
- 125 g nuci și migdale
- câte 30 g semințe de dovleac și floarea-soarelui;
- o linguriță rasă de ghimbir, o linguriță cimbru;
- un dovlecel de 1 kg;

Preparare
Înăbușim ceapa în ulei cu puțină apă. Apoi adăugăm condimentele și fructele tăiate mărunt. După 20 de minute, adaugăm nucile și semințele. Tăiem dovlecelul în două, pe lungime, îi curățăm semințele și umplem fiecare jumătate de dovleac.
Capşunele, fructe ideale pentru reumatici
Căpșuna adună sub învelișul său roșu vitamine (A, B1, C), săruri minerale și oligoelemente. O cură de căpșune are o acțiune benefică asupra funcțiilor hepatice, fluidizează sângele, favorizează digestia și tranzitul intestinal și remineralizează organismul. Pentru reumatici, diabetici, obezi și hipertensivi, căpșunele sunt fructe ideale, pentru că elimina toxinele, surplusul de lichid din țesuturi și mențin tensiunea în limite normale.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment