Reţeta este extreme de simplă, iar desertul va fi gata în cel mai scurt timp.

Ingrediente
Pentru blat
- 250 g făină
- 1 praf de copt
- 125 g unt
- 125 g zahăr pudră
- 4 ouă
- 1 praf sare
- 1 lămâie
Prăjitură cu piersici şi cremă de iaurt
Pentru crema de iaurt
- 250 ml frişcă lichidă
- 300 g iaurt
- 30 g zahăr pudră
- 1 pliculeţ gelatină

Pentru ornat
- 6-8 piersici feliate
- 1 plic tort-gelee
- 100 ml compot de piersici

Preparare
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci untul cu zahărul 2 minute, adaugi gălbenuşurile pe rând şi amesteci bine. Pui sarea şi o linguriţă de zeamă de lămâie şi coajă rasă, după gust. Adaugi făina amestecată cu praful de copt. Amesteci toate ingredientele până la omogenizareşi întinzi o foaie groasă de 1 cm. O aşezi în tavă şi o dai la cuptor 20-30 de minute sau până trece testul scobitorii.

Între timp, prepari crema de iaurt. Baţi frişca tare,amesteci cu zahărul pudră şi încorporezi iaurtul. Prepari gelatina conform instrucţiunilor, apoi o omogenizezi în cremă. Torni compoziţia peste blatul de prăjitură după ce s-a răcit şi o nivelezi.

Aşezi piersicile feliate, prepari pliculeţul de tort gelee conform indicaţiilor şi îl amesteci cu compotul de piersici. Torni peste prăjitură şi dai la rece câteva ore, înainte să o tai.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment