Sunt numeroși factori care dăunează danturii. Printre ele se numără fumatul, cafeaua sau ceaiul, obiceiuri zilnice ce duc la îngălbenirea dinților.
Albirea dinților, o precedură simplă
Albirea dinților nu mai este de mult o procedura grea. În câteva minute putem obține dinți mai albi cu câteva tonuri. Albirea dinților este un procedeu ce ține de estetică, nu doar de medicina dentară.

Acum putem face acest lucru și în centrele de înfrumusețare, pentru că niște dinți frumoși înseamnă și un aspect fizic plăcut, spun esteticienii.

Recăpătarea culorii inițiale a dinților
Procedura este una destul de simplă. Se acoperă suprafața dinților cu un gel special, pe bază de oxigen, după care se utilizează lumina unei lămpi speciale. Acest tratament face să dispară rapid de pe dinți coloraturile cauzate de alimentație, tutun, cafea sau vin roșu.

Pentru început se face o analiză a dinților, se identifică pigmentul, după care se începe tratamentul. Gingiile vor fi protejate cu ajutorul unui gel special, după care se va aplica gelul de albire, pe toată suprafața dinților. Lumina lămpii va facilita acțiunea gelului. Rezultatele sunt uimitoare, susțin specialiștii. Ședința dată durează aproximativ o oră și nu este deloc dureroasă.

Tehnica mai poate fi folosită de către persoanele care au o dantură sănătoasă, fără carii sau alte probleme dentare. Este nevoie de o singură ședință.

Medicii stomatologi explică de ce apar discromiile dentare și cum putem scăpa de ele. Discromiile dentare reprezintă colorațiile inestetice ale dinților. Cauzele apariției acestora pot fi: administrarea de tetraciclină în perioada gravidității, excesul administrării de fluor, anomalii în dezvoltarea dinților, traumatisme ale dinților, tratamentele endodontice, obturațiile de amalgam, igiena bucală defectuoasă, diferitele componente salivare.

Colorațiile pot varia de la galben, galben-maroniu, maronii, gri, gri-negru sau chiar pete albe în funcție de cauza producerii lor.

Tratamentul beneficiază de mai multe soluții și are ca scop îmbunătățirea aspectului estetic. Se pot face acoperiri parțiale sau totale ale dinților afectați, fie tratamente de albire. Se recomandă evitarea utilizării produselor comercializate fără prescripție medicală, care implică ideea că pacientul își stabilește diagnosticul și tratamentul. Aceste produse ar putea fi cel mult utilizate la indicația medicului și sub supravegherea acestuia.
Yandex