Primul pas spre păstrarea sănătăţii inimii este să fiţi atenţi la ce şi cât mâncaţi. O dietă sănătoasă poate reduce substanţial riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare.
Mai jos urmează câteva sfaturi oferite de specialişti, care vă pot ajuta să staţi departe de secţiile de cardiologie ale spitalelor.
Legumele şi fructele
Aceste delicioase minuni ale naturii sunt cea mai puternică "strategie" de luptă contra bolilor de inimă.
Consumați mai mult peşte
Este o sursă foarte bună de proteine şi alţi nutrienţi. Conţine şi acizi omega 3, care ajută la reducerea riscului de infarct.
Limitarea consumului de grăsimi
Puteţi face acest lucru reducând considerabil cantitatea de prăjeli, cipsuri, margarină etc.
Alegeţi uleiul potrivit
Pentru o salată, de exemplu, folosiţi ulei de măsline.
Atenţie la carne
În loc să mâncaţi zilnic carne grasă, încercaţi să alternaţi cu peşte, grătar de pui sau legume. Consumul excesiv de carne grasă e printre principalii vinovaţi de îmbolnăvirea inimii.
Colesterol
Luaţi-vă energie din carbohidraţi complecşi şi limitaţi-i pe cei simpli (dulciuri, zahăr, răcoritoare), care cresc riscul unei boli de inimă.
Bucuraţi-vă de fiecare înghiţitură
Atunci când vă place ceea ce mâncaţi, veţi privi viaţa "în roz". În plus, când adori ce ai în farfurie, mănânci mai puţin.
Sarea
Încercaţi să evitaţi abuzul de sare. Acest lucru vă va ajuta să evitaţi problemele cu tensiunea.
Mâncaţi regulat
Omiterea unor mese duce de obicei la mâncare în exces. Încercaţi să mâncaţi în cinci sau şase etape zilnic, lucru care vă va ajuta să "ardeţi" mai eficient caloriile.
Apa
Apa este vitală. Aveţi grijă să beţi apă şi să fiţi hidrataţ adecvat.
Exerciții fizice