Se estimează că un copil râde de 40 de ori pe zi în medie, pe când un adult zâmbește mult mai puțin. Se pare că stresul zilnic, grija zilei de mâine, serviciul și o serie largă de probleme ce se instalează încet-încet în viața unui om, se reflectă în starea de optimism și veselie a adultului, acesta devenind mai serios, mai sobru sau chiar având stări depresive.
Râsul contribuie în mod considerabil la reducerea stresului
Lipsa din ce în ce mai mare a râsului din viața unui om se reflectă în starea de sănătate a acestuia, căci s-a dovedit că râsul protejează de anumite boli și elimină eficient stresul, încetinind procesul de îmbătrânire.

Râsul contribuie în mod considerabil la reducerea stresului, la reducerea presiunii arteriale, la creșterea toleranței la durere (post-chirurgicală, migrene, artrită, dureri menstruale) și la mărirea nivelului de endorfină (“hormonul fericirii”), precum și a unor celule ale sistemului imunitar.

Râsul favorizează oxigenarea organismului, stimulează contracțiile diafragmei favorizând eliminarea reziduurilor respiratorii, participă eficient în lupta contra stresului, mărește capacitatea respiratorie (și prin aceasta aportul de oxigen), reduce tensiunile musculare și arteriale.

Din punct de vedere al beneficiilor la nivel cardio-vascular, 20 de secunde de râs echivalează cu 3 minute de mers rapid.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment