Aquagym, aerobic în apă sau aquafit, constă în efectuarea exercițiilor de aerobic în apă mică (de exemplu, în piscină). Astfel că, în loc să faci aerobic la sol, faci gimnastică în apă. Aquagym poate practica oricine, femeie sau bărbat, indiferent de vârstă. Se recomandă chiar și femeilor însărcinate până în luna a 8-a de sarcină.
Aquagym, efectuarea exercițiilor de aerobic în apă
Beneficiile aquagym
Aquagym combină diverse exerciții utilizate în aerobicul la sol, plus unele metode specifice, așa că se consideră un sport complex, care lucrează absolut toate grupele musculare. Dacă nu știți să înotați, nu e cazul să vă speriați, deoarece aquagym e sigur. Nu trebuie să știți să înotați pentru a practica aquagym, deoarece apa în care se fac exercițiile nu depășește nivelul gâtului.

Exercițiile de aerobic în apă sunt mult mai ușor de făcut, iar articulațiile și tendoanele sunt complet protejate, deoarece forța gravitațională este mai mică în apă decât pe uscat și în plus, nu transpirați. Datorită faptului că presiunea exercitată de apă asupra corpului este mai mare, apa are astfel un efect de masaj, efect ce îmbunătățește circulația sângelui și permite o mai bună oxigenare a țesuturilor.

Specialiștii spun că 40 de minute de aquagym se echivalează cu 120 de minute de exerciții de aerobic efectuate la sol, timp în care se consumă circa 800 de calorii.

Pentru femeile însărcinate
Activitatea fizică dată este cea mai potrivită pentru femei în timpul sarcinii. Acest tip de efort este minim, iar aerobicul în apă îmbunătățește circulația sângelui, oxigenarea țesuturilor, atât de necesară mamei, dar și bebelușului; ajută femeile însărcinate să se simtă mai ușoare în ciuda faptului că au acumulat câteva kilograme în timpul sarcinii.

Deoarece e necesară o piscină dotată corespunzător, clasele de aquagym sunt destul de costisitoare. În plus, există puține centre unde se practică aerobicul în apă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment