Specialiștii afirmă că stresul reprezintă o afecțiune greu de combătut. Persoanele își creează tot felul de probleme ce nu au o bază realistă. Ei spun că fiecare din noi parcurge de-a lungul vieții diverse momente tensionate, care de multe ori duc la apariția stresului.
Stresul, afecțiune greu de combătut
Există perioade când se adună multe probleme, ce nu pot fi gestionate. În așa mod apare stresul. Acesta apare dintr-un stil de viață nepotrivit, unde persoana nu se mai regăsește pe sine și nu își face timp pentru plăcerile sufletești și trupești. De cele mai multe ori, majoritatea acestor oameni nu reușesc să se detașeze complet de problemele lor cotidiene, în așa mod îndepărtarea stresului este foarte grea.

Tratamente și recomandări împotriva stresului sunt multe. Un exemplu foarte util sunt vacanțele. O problemă serioasă intervine atunci când luăm sarcinile de la serviciu în locul ales pentru odihnă. Luarea unor pauze atunci când situațiile ies de sub control ajută la depășirea stresului atâta timp cât persoana nu recurge la acest lucru pentru a medita asupra problemelor existente.

Lecturile calitative, plimbările la aer liber, frecventarea teatrului, cinematografului și ieșirile cu prietenii ajută la depășirea stresului. Împărțirea rezonabilă a timpului, are un bun rol de a detensiona și de a determina persoana să se simtă bine în pielea lui. Este important să știm că fiecare este responsabil de calitatea propriei vieți.

Stresul determinat de activitățile concurențiale poate fi util în luarea unor decizii mai bune. Stresul poate fi bun îndeosebi când ne aflăm într-o situație de concurență. Starea dată poate fi stimulativă, iar în unele situații stresul poate fi util, deoarece ajută la depistarea unor soluții într-un timp mai scurt.
Stresul se împarte în 2 categorii: stresul gândirii și cel afectiv.

Cel mai periculos este stresul afectiv. El are rădăcini încă din copilărie și se referă la aprecierile negative pe care un copil le primește din partea colegilor sau prietenilor. La maturitate, persoana este foarte preocupată de felul în care arată, cum se îmbracă, cum este privită de cei din jur. Individul dat va fi mereu stresat, fiecare pas făcut ducând la neliniște.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment